Kaping: Rebo, February 14, 2024

file: 20-25050

Victoria, SM

Tanggal 19 Januari 2024, kami nampi inpormasi yén dakwaan kriminal ngalawan hiji-hijina anu didakwa dina Project Juliet parantos ditunda.

Ieu mangrupikeun file anu rumit pisan, kalayan seueur bagian anu gerak sareng jumlahna aya tilu panilitian. Kasalametan warga sareng komunitas anu kami layani mangrupikeun prioritas utama kami, sareng kuring tiasa ngajamin yén unggal kaputusan dina acara ieu dilakukeun kalayan iman anu saé, kalayan tujuan ngirangan dampak narkoba sareng kagiatan kajahatan anu teratur di jalan urang. .

Saacanna panalungtikan awal kana kagiatan terdakwa, VicPD ngaidentipikasi yén salah sahiji anggota urang, urut pulisi pulisi Robb Ferris, mungkin geus kalibet dina praktek korupsi. VicPD langsung nyuhunkeun bantosan ti Unit Pemberantasan Korupsi RCMP, anu ngalaksanakeun panalungtikan kana tuduhan éta. Ieu ngarah ka ditahan sarta gantung na. Ieu lumangsung sakaligus kalawan panalungtikan kompléks kana aktivitas ubar, sarta perwira kami usaha pikeun ngaleutikan Cst. kalibet Ferris bari ngajaga integritas panalungtikan kana kagiatanana.

Tuduhan teu dibawa ka pangadilan, tapi 19 Pulisi Act substantiations nyababkeun PHK tina Bapak Ferris, sanajan anjeunna mundur ti VicPD saméméh PHK ieu enacted.

Saatos gantung Pak Ferris, petugas VicPD nyetél deui panalungtikan ngeunaan file narkoba, ayeuna namina. Proyék Juliet, sarta digawé pikeun mastikeun yén euweuh pangaruh ti Bapak Ferris. Kami reueus staf kuring pikeun karya maranéhanana dina ngaidentipikasi kagiatan perwira ieu, jeung usaha kapuji maranéhna pikeun neruskeun panalungtikan kajahatan serius sanajan dampak Bapak Ferris on departemen.

Kami kuciwa dina hasil tina file ieu, nu aub jumlah signifikan sumberdaya jeung kumawula ti perwira urang. Ieu jelas yén aya sababaraha titik gagal dina prosés urang. Aya decisions anu sakuduna geus dijieun béda, sarta parobahan anu bisa dijieun kana cara urang ngalakukeun pagawean urang, sarta kuring hapunten kontribusi kami pikeun hasil ieu.

Kami tetep, sareng salawasna, komitmen kana kasalametan komunitas urang salaku prioritas utama urang. Urang bakal neruskeun karya urang pikeun alamat masalah trafficking ubar jeung kajahatan diatur di Victoria jeung Esquimalt, sarta bakal nerapkeun palajaran diajar tina prosés ieu pikeun mantuan mastikeun hasil leuwih impactful dina mangsa nu bakal datang.

Émbaran tambahan Ngeunaan Bapak Robb Ferris

Dina taun 2019, VicPD nyuhunkeun bantosan ti Unit Pemberantasan Korupsi (ACU) RCMP saatos urang sadar yén hiji anggota tiasa kalibet dina ngalanggar amanah sareng prakték korupsi. Dina Juni 2020, urut Cst. Edward Robb Ferris ditahan ku ACU sanggeus hiji panalungtikan nu kapanggih lampah inconsistent jeung tugas na salaku perwira pulisi. Husus, yén anjeunna associating jeung nyadiakeun informasi sénsitip ka tersangka investigations pulisi. Pak Ferris ditunda ku bayaran bari panalungtikan dituluykeun.

Nalika Pak Ferris ditahan, VicPD ngabéjaan Kantor Komisaris Keluhan Pulisi sareng nyuhunkeun panyelidikan saatos panyelidikan ACU.

Dina kacindekan tina panyilidikan OPCC taun 2021, Otoritas Disiplin dina Undang-Undang Kapulisian nangtukeun yén 19 dakwaan kalakuan anu salah sigana dibuktikeun, kalebet 13 dakwaan Panyingkepan Inpormasi anu teu leres, tilu dakwaan Penipuan, dua cacah Kalakuan Discreditable sareng hiji cacah. tina Ngalalaworakeun Kawajiban.

-30-