Kaping: Kemis, Pebruari 29, 2024 

Victoria, SM - Dinten ayeuna, perwira sareng staf VicPD émut salah sahiji urang sorangan. Constable John Curry's End of Watch nyaéta Senén, 29 Pebruari 1864. 

Constable John Curry éta hiji perwira patroli suku on tugas di inti kota sabudeureun tengah wengi, peuting 29. Pebruari 1864. Constable Curry ieu ngawartoskeun yen potensi perampokan bisa lumangsung wae sapanjang Store Street.  

Ogé di wewengkon éta hiji penjaga wengi pakarang, Special Constable Thomas Barrett. Barrett kapanggih hiji panto teu aman di toko Ny Copperman di gang tukangeun Store Street. Saatos panalungtikan, Barrett mendakan maling di jero toko. Anjeunna gelut jeung maling tapi ieu overpowered sarta struck on sirah ku assailant kadua. Dua maling teras kabur ka gang sareng Barrett nganggo suling pikeun nyauran bantosan. 

Husus Constable Barrett staggered ngaliwatan toko ka luar dimana anjeunna observasi inohong gancang approaching handap gang poék. Constable Curry, anu ngadéngé sora kacapi, turun ka gang pikeun mantuan Barrett. 

Barrett, salila kasaksian na di "Inquisition" dilaksanakeun dua poé sanggeusna, nyatakeun anjeunna yakin yén inohong éta lawan na atawa antek. Barrett ngagorowok, "Mundur, atanapi abdi bakal némbak!" Sosok éta terus maju ka hareup, sarta hiji tembakan ditembak, pencét Curry di sisi katuhu.  

Barrett frantically niup kacapi na on kahadiran hiji perwira tambahan, nalungtik lalaki fallen, manggihan yén éta téh Constable Curry. Kari ieu propped up ngalawan hiji wangunan padeukeut jeung ditanya lamun manehna geus pencét Barrett. Anjeunna ngawaler, "Kuring henteu neunggeul saha waé." 

Anjeunna maot dina adegan. 

Jalan Yates dina waktos Cst. Kari maot 

Constable John Curry éta perwira pulisi kadua dina sajarah Departemen Pulisi Victoria urang, kitu ogé perwira kadua di SM, leungit hirupna bari di layanan batur. Anjeunna kungsi dilayanan bieu sataun. 

Inquisition Coroner kana pupusna John Curry sumping deui kalayan vonis rajapati Justifiable yén Barrett "mangrupikeun perwira anu dibayar pikeun ngajagaan harta sareng henteu ngajalankeun" sareng nyarankeun yén pulisi nganggo sistem sandi khusus pikeun nyegah tragedi sapertos kitu di hareup. Pers engké nyatakeun yén Pulisi kedah ngadopsi "peraturan anu ngalaksanakeun ngagem seragam ku unggal perwira." 

Makam Constable John Curry perenahna di "Tanah Ngubur Lama" anu ayeuna katelah Taman Pioneer, sanaos situs anu pastina parantos leungit. Anjeunna henteu ngagaduhan kulawarga di Kanada sareng kulawargana di Inggris henteu kantos aya. 

 

Plakat peringatan Constable John Curry di Hall of Honor VicPD 

Dinten ayeuna, Dinas Pulisi Victoria émut lanceuk urang anu murag, Constable John Curry. 

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan perwira fallen kami, mangga buka: Pahlawan Fallen - VicPD.ca 

-30-