tipuan

Penipuan mangrupikeun tantangan anu penting dina komunitas urang. Seueur usaha panipuan lumangsung di Victoria sareng Esquimalt unggal dinten. Ku dana anu dicandak, panipuan anu paling penting dina komunitas urang nyaéta:
  • NEW – Payroll Alihan Frauds
  • The "incu 'kirim duit Kuring keur kasulitan atawa cilaka'" scam
  • "Badan Pendapatan Kanada (aka) anjeun ngahutang artos ka pamaréntah atanapi bisnis sareng kami bakal nganyenyeri anjeun upami anjeun henteu mayar" scam
  • Cidra kakasih 

Loba fraudsters ieu ngahubungan korban poténsi maranéhanana ngaliwatan telepon tina ngaliwatan internét. Aranjeunna sering ngamangpaatkeun sipat paduli korban sareng karep ngabantosan, atanapi kahadéan. Telepon scam Badan Pendapatan Kanada khususna agrésif, nyababkeun sababaraha jalma anu ngadatangan jabatan pulisi di sakumna nagara pikeun ngajukeun tuduhan anu leres-leres palsu.

Nalika panipuan kajantenan, palaku sering cicing di nagara sanés atanapi bahkan buana, anu nyababkeun panyelidikan sareng dakwaan hésé pisan. Salaku tambahan, seueur anu janten mangsa panipuan henteu ngalaporkeun karugianana, kusabab éra janten korban.

Pakarang greatest urang sadayana kudu merangan panipuan nyaeta pangaweruh. Mun anjeun teu yakin, nelepon pulisi di (250) 995-7654.

VicPD ngabantosan anjeun ngalawan panipuan - khususna anu nargétkeun anggota anu langkung kolot di komunitas urang.

Dina konsultasi sareng ahli dina perawatan sepuh, kami parantos nyiptakeun Handbill Pencegahan Penipuan anu dirarancang khusus pikeun manula sareng jalma anu kaserang ingetan. Kami ajak anjeun gaduh aranjeunna sayogi di fasilitas anjeun atanapi nempatkeunna caket telepon atanapi komputer. Mangga ngarasa Luncat pikeun nyitak hiji kaluar lamun teu bisa meunang salah sahiji urang. Sukarelawan VicPD sareng Anggota Cadangan bakal masihan kartu panipuan dina acara komunitas. Anggota Cadangan VicPD ogé sayogi pikeun masihan ceramah pencegahan panipuan - gratis.

Naon anu kudu dilakukeun upami anjeun nyangka anjeun parantos janten korban panipuan

Punten nelepon jalur non-darurat kami sareng laporkeun naon anu kajantenan. Seueur jalma henteu ngalaporkeun éta nalika aranjeunna mendakan yén aranjeunna parantos janten korban panipuan. Mindeng, éta alatan maranéhna ngarasa isin; aranjeunna ngarasa saolah-olah aranjeunna kedah terang langkung saé. Pikeun anu parantos janten korban panipuan roman online, trauma émosional sareng rasa panghianatan langkung ageung. Teu aya éra pikeun janten korban panipuan. Fraudsters mangrupakeun ahli dina manipulasi bagian pangalusna jalma pikeun kauntungan pribadi sorangan. Sanaos seueur panipuan asalna di luar Kanada sahingga sesah ditalungtik sareng nyangking tuduhan ngalawan palakuna ku ngalaporkeun panipuan ka bagian kajahatan kauangan urang, anjeun ngalawan deui. Anjeun ngalawan deui ku ngabantosan batur tina ogé janten korban panipuan sareng anjeun masihan VicPD alat anu paling penting pikeun ngabantosanana - anjeun nyangking pangaweruh anjeun ngeunaan naon anu kajantenan.

Upami anjeun pikir anjeun parantos janten korban panipuan, punten nelepon kami di (250) 995-7654.

Langkung Sumberdaya panipuan

www.antifraudcentre.ca

www.investigation.com

www.fraud.org 

Komisi Sekuritas BC (Penipuan Investasi)

http://investright.org/investor_protection.aspx

Laporan Kerentanan Panipuan Investasi Nasional

http://www.investright.org/uploadedFiles/resources/studies_about_investors/2012NationalInvestmentFraudVulnerabilityReport.pdf