Burgemeesters Help en Desjardins, Polisieraad Medevoorsitters Verklaring oor aanranding op hoof Manak by Chantal Moore Memorial

Vroeër vandag is hoofman Manak deur Chantal Moore se familie genooi om aan 'n gedenkteken vir haar deel te neem. Hy is volgens 'n inheemse gebruik 'n kombers oorgetrek en is genooi om te praat. Ná sy opmerkings, terwyl hy die res van die seremonie waargeneem het, het iemand aangestap en vloeistof op sy rug gegooi.

As mede-voorsitters van die Victoria-Esquimalt Polisieraad is ons ontsteld en hartseer oor hierdie daad. Dit is onaanvaarbaar. Ons erken dat daar 'n lang geskiedenis van wantroue tussen die polisie in Kanada en inheemse gemeenskappe is. Ons weet dat daar baie genesing is om te doen. Dit is juis hoekom die Hoof deur Moore se familie genooi is om aan die gedenkteken deel te neem; hy werk nou saam met hulle sedert haar dood en hulle het hierdie gewelddaad teen die hoofmanak onmiddellik en in die openbaar aan die kaak gestel.

Vir die afgelope paar jaar werk VicPD nou saam met plaaslike inheemse gemeenskappe om vertroue en begrip te herbou. Dit het gebeur deur anti-stigma-opleiding van inheemse jeug, deelname aan geleenthede en seremonies met die Aboriginal Coalition om dakloosheid te beëindig en ander leergeleenthede.

Ons doen 'n beroep op almal in die gemeenskap om van aanvalle af te staan ​​en meningsverskille met respek en op 'n manier uit te spreek wat sal help om begrip te bou en broodnodige genesing te laat plaasvind.

 

-30